Jövőre új KTM Duke 390 érkezik

Az új Duke 390 később lett bemutatva az idei EICMA rendezvényen, és később is érkezik a jövő év folyamán, ami lehetővé tett egy kis mozgásteret a többi gyártónak, hogy előkészítsék a saját 300 köbcentis naked motorjaikat. A jelenlegi felállás szerint a KTM a csúcson van, azonban hamarosan érkezik a Duke 790, ami valószínűleg 2020 elején fog megjelenni.

Várhatóan az év közepe tájékán fog megjelenni, de pontos dátum még nincs, ahogyan az árról sem tudni sokat. Viszont valószínű, hogy lesz változás az árban, köszönhetően az új elektronikai, mechanikai cuccoknak, és hát izmosodik is majd a jövő évi darab. Előre láthatóan a végleges ár a piacra dobás hónapja környékén fog kiderülni.

Paraméterek és újdonságok

Ez a motorkerékpár számtalan elektronikai felszereltséggel egybecsomagolva érkezik. Ezeknek a hozzáadásával lehetőség lesz testre szabni a fordított teleszkópokat. Az új felfüggesztés nem lesz teljes mértékben alakítható, hanem a különböző modellekhez lesznek kapcsolva. Ami az elektronika többi részét illeti, minden marad a régi. A KTM újratervezte a modellt a 2020-as megjelenésre, így a világszintű KTM best-seller kap új vázat, új geometriát, új felfüggesztést, és összességében a motor termete nagyobb lesz, mint az előző esetében. A 372 köbcentis motor javulásokon megy keresztül: a megváltoztatott hengerfej formája és újratervezett a kipufogócsonk.

Képtalálat a következőre: „ktm duke 390 photos 2020”

A blokkról

A motor blokkja a legnyomósabb indok, miért veszik az emberek ezt a vasat, ámbár ha megkapja a BS6 kompatibilis motort, akkor láthatunk majd egy kis erőcsökkenést, azonban ez a valóságban nem fog meglátszani, plusz a blokk felfúrt és javított, nagyobb dugattyúkkal. Az új Duke lehetőség szerinti variálhatóságot biztosít a gázkarnál, és ez nem bowdennel, hanem elektronikus úton fog gázt adni, melynek következménye az egyenletesebb erőleadás. Emellett persze a motorkerékpárhoz elérhetőek lesznek a felsorolt technikai kütyük is, adva a motorosnak egy bővebb testre szabási lehetőséget. Egyébként 43,5 lóerőt fog biztosítani 9000-nél, illetve 37 Nm-t 7000-es fordulatnál.

A Duke kihívói

Na, de mi a helyzet a kihívókkal?
El lehet mondani, hogy az új Duke igen erős kihívókkal néz szembe. Igen sok új pályakezdő van ezen a területen. Példának okáért ilyen a Kawasaki 300, BMW G310R, és a Dominar 400-as. A legfőbb kihívó akkor lesz, ha a BS6 csökkenteni fogja az erejét.

Végére pedig íme még pár fotó a jövőre érkező modellről:

A képhez tartozó alt jellemző üres; Matte-Chrome-Black-KTM-Duke-390-A-Wraps-1.jpg a fájlnév

Források:
https://news.maxabout.com/bikes/ktm/mind-blowing-matte-black-ktm-390-duke/
https://www.ultimatektmgoldcoast.com.au/new-bikes/ktm/390-duke/
https://motoroctane.com/news/194739-2020-ktm-duke-390?fbclid=IwAR09fjYyUlbqr_B1C37eL4SvP2q_l3B-9PEnrstPRk8yaoHOpnRgA-zzwW0

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s