Új 250 köbcentis erőforrást szabadalmaztat a Suzuki

Nem is rossz gondolat ez a japán vállalattól, a fiatal motoregereknek egy nagyobb választási lehetőség állna rendelkezésre az A2-es kategóriában.

suzuki 250cc Euro5 engine

Úgy tűnik, az új motor egy GSX250R és egy V-Strom 250 leszármazott lehet a Suzuki palettáján, az Euro5-ös környezetvédelmi előírásoknak megfelelő változatban. Mások úgy gondolják, hogy az új erőforrás esetleg inkább a 250-es Gixxer SF-re fog hajazni, vagy még esetleg naked rokonára, a Gixxer 250-re, vagy éppen – csakhogy a fantáziáló elmének legyen egy pár név a fejében – a GW250 Inazumára, amelyekben a japán vállalat változtatásokat eszközölt az előírások teljesítése érdekében.

Hogy körülhajózza azokat a bizonyos követelményeket, az új motor dupla katalizátoros rendszerrel érkezne. Ez a fajta rendszertípus válasz lenne a tisztább kipufogó elérésre vonatkozó kérésre. Egyébként, érdekesség, hogy a Yamaha korábbi R1 és R1M-je szintén ezt a módszert alkalmazza. Mindemellett az új kipufogórendszer tartalmazna kettő lambda-szondát, egy alul, s egy felül helyezkedne el a tervek szerint.

Magában a motorban nem lenne komolyabb eltérés az eddigi modellekhez képest, pusztán a kipufogórendszer nagysága változik.

A jelenlegi, 250 köbcentis erőforrás 26 lóerőt ad le 9000-es fordulatnál, 22,6 Nm nyomatékot 7000-nél – függ természetesen a motortól és a hangolásától. A Suzuki fókuszában az új 250 köbcentis erőforrás esetében az elődöknél jobb kezelhetőség és a simább nyomatéki görbe lehet az elsődleges szempont a motor megtervezésekor.

Forrás:
https://www.visordown.com/news/new-bikes/suzuki-patent-new-250cc-engine

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s