Fél évszázad után újrakozmetikázva – Caballero Scrambler 500

Első megjelenése a 2019-es EICMA során történt, mikor ugyanis a Fantic bemutatta a Caballero Scrambler 500 Anniversary kiadását. Természetesen, az évfordulóját ünneplő vas különleges, ötvenedik születésnapi színekben pompázik, melyet még kiegészít egy nagyon elegáns, olasz zászló színű csík a tankon.

Ámbár, mialatt a változtatások nagyrésze az inkább a motor dizájnjában érhető tetten, egy kicsit érdemes belemenni a részletekbe, ha mondjuk egy ilyen különleges darabot szeretnél a garázsba beállítani.

Az első, talán leginkább szembeötlő változtatás 50. születésnap alkalmából felhelyezett tábla az oldalán, a már előbb is említett csíkok a tankon – (mely egyébként elérhető kék és piros színben), a tanktáska, ami jár hozzá, a szinte már aranyos spoiler a motor elején, a lámparács, blokkvédő, hűtővédő. Ezzel a felszereltséggel az 500-as gép összhatása kellemesen esztétikus.

Apróbb változtatásokon is átesett a moci, amiket inkább érezni lehet, mintsem látni. Ilyen például a tovább gondolt gyújtástérkép, ami a simább erőleadást biztosítja. A felfüggesztés is csak egy kicsit lett még finomítva, az ülésmagasság pedig mindössze 20 mm-t csökkent.

Pont annyira bőven elég ez a táska, hogy egy telefon elférjen benne, meg az iratok.

Mindent egybevetve az egészen pontosan 499 köbcentis, vízhűtéses, egyhengeres masina 40 lóerőt ad le, 7500-as fordulatnál, míg a 43Nm-t már 6000-nél kihajtja magából, így a korábbi modellekhez képest ez a különleges darab a teljesítmény szempontjából nem esett át változtatásokon, kivételt képez ez alól a már fentebb említett gyújtástérkép újra tervezése. A kétcsatornás ABS és a fékezést biztosító, elől 320, míg hátul 230 mm-es tárcsafékek szintén nem változnak.

A motor ára, euróból átváltva, a jelenlegi árfolyam szerint kicsivel több, mint 6 millió forint. Mit gondoltok, azok tudtában, hogy a legnagyobb változtatást tényleg csak a dizájn kapta, s motorikusan a fejlesztők nem kifejezetten nyúltak bele a gépbe, beruháznátok egyre, ha lenne lehetőségetek? Hányan vagytok gyűjtők?

Boldog születésnapot!

Forrás:
https://www.rideapart.com/articles/414217/fantic-caballero-scrambler-anniversary-edition/

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s