Anyja sem ismerne rá erre a Royal Enfield Interceptor 650-re

Ha azt mondanák nekem, ez egy all-new gép, elhinném, mert nem láttam még annyit, mint aki évek, vagy akár több tíz év óta a szakmában van. Viszont, sejtésem szerint még az tapasztaltabbak is fejvakargatásba esnének, ha a moci eredetét kellene megtippelni.

A Royal Enfield 650 Twinek minden kétség nélkül a Royal Enfield legsikeresebb motorjai. Világszintű hírnevüket az Interceptor 650-nek és a Continental GT 650-nek köszönhetik. Ezek a gépek jócskán fellendítették az eladási számokat és még fontosabb, nagyobb tiszteletnek kezdtek örvendeni, mint gyártó, nevükkel összekötötték az emberek a megbízhatóságot és minőséget. Praktikusságuktól és egyszerűségüktől eltekintve még elég frappánsan is néznek ki motorjaik. A vállalat mindig is a retro szegmensbe helyezte magát, melynél a kulcs nem más volt, mint a stílus.

Ugye, a legtöbb gyártó úgy alkot retro motorokat, hogy azokba a ma elérhető összes pluszt belerakja, amit csak belelehet, s a motorban a dizájnon kívül nincsen semmi retro. Ellenben a Royan Enfielddel, akik nemcsak a dizájnban teszik oda magukat, ha a régi idők vasait szeretnék idézni, hanem a modern technológiát csupán finoman érintik, olyan gyöngéden, hogy csak annyit emelnek át, ami mindenféleképpen szükséges a biztonságos közlekedés és hatékonyság érdekében.

Talán ez lehet az oka, hogy a Royal Enfield motorjai igencsak közkedveltek a különböző építők köreiben. Pontosabban a Royan Enfield 650 Twinek azok, melyek ennyire szeretettek köreikben, s érdekes, hogy a legtöbb építő, aki egy ilyen motort vesz gondos kezeinek ügyébe, nem igazán tér el az eredeti dizájntól. Úgy maradnak hűek az eredetihez, hogy közben a saját maguk fantáziáját is képesek belevinni, mint már említettem, a legtöbben. És ezt hangsúlyozni is kell, ugyanis akadnak olyan mesteremberek, akik nem éppen követik az eredeti vonalakat, s előszeretettel húznak újakat helyettük. Na, persze, ez nincs is másképp a soron következő épített motornál sem, amit egy indiai műhelyben dobtak össze, Delhiben. A Neev Motorcycles nevéhez köthető a Royan Enfield Interceptor streetfigtherré avanzsált változata, ami talán annyira távol áll az eredetitől, mint apáca a k#rvától.

Royal Enfield Interceptor 650 Price, Mileage, Review - Royal ...
Ilyen volt szépkorában

Mint ahogyan azt a képeken is láthatjátok, az indiaiak nem tököltek azzal, hogy mit kéne változtatni. Ennyit mondtak: mindent: Levetkőztették az Interceptort, szerintem még bele is pirult, és felhúztak rá egy totál más ruhát, s bőségesen használták a felsőkategóriás alkatrészeket, amiktől ez a gépállat majd megszólal. És még mitől is tudna szinte dalra fakadni ez a kétkerekű vaddisznó? A tankot és az ülést kézzel készítették, ahogyan az első, hátsó sárvédő, a farlámpát és a dupla lámpás rendszert.

A motoron konkrétan nincsen olyan elem a dizájnban, amire azt lehet mondani, „igen, ez át lett emelve”. Ami a megjelenést illeti, mindent eldobtak, és inkább valami káprázatos módon engedték el a fantáziájukat. A blokk természetesen maradt ugyanaz, így gyakorlatilag egy új moci született egy régebbi vas lelkével.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s