Terepre velük! – bemutatkozott a Kawasaki 2021-es KLX repertoárja

A zöldek lerántották a leplet a 2021-es év három KLX off-road motorjáról, s a jövő évi felhozatal tisztán mutatja: a három motorból minden terepkirály megtalálja a számára megfelelőt.

Kawasaki Confirms 2021 KLX Off-Road Lineup

Ámbár a Kawasaki nem ejtett meg mechanikai jellegű változtatásokat a motorokon, mégis megváltoztatta a kettő KLX140-nek a megnevezését. Hogy megegyezzenek a kistesók nevei a bátyussal, a 140-es modellek most már KLX140R-ek. Továbbá, a nagyobb kerekekkel ellátott off-road gépezet immáron KLX140R L.

A valamennyire logikus, ámbár szerény véleményem szerint fölösleges keresztelőt követően érdemes egy pillantást vetnünk a három terephuszárra.

Kawasaki Announces 2021 KLX Off-Road And KX Mini Motocross Models ...

A KLX230R a família legnagyobb tagja. 533-/457 mm-es kerékkombinációjának hála a KLX230R megbirkózik a keményebb próbatételekkel is. A vízhűtéses jószág nem nevezhető különösen gyorsnak, viszont nyomatékos és meglehetősen alkalmas az egyvágású csapásokon történő csapatásra. Mondhatni, a Kawasaki házasította a 230-as terepmotor felfüggesztését a blokkal, így lágyabb és élvezhetőbb a motorozás, miközben a pilóta akadályok garmadáján küzdi át magát. A 919 mm-es ülésmagassága pedig kedvező a magasabb motoregereknek, illetve azoknak, akiknek egy felszállás alkalmával nem szakad szét a nadrág a lelkes láblendítés során. További jó hír, hogy a motor könnyű, csupán 115 kg.

2021 Kawasaki KLX Lineup First Look: KLX140R and KLX140R L Debut

Ellenben a 230-al, úgy a 140R inkább a feltörekvő ifjúság terepmocija, ami inkább az ülés-és szabadmagasságon érhető tetten. Ötsebességes váltóval, manuális kuplunggal, 355-ös és 431-es kerekekkel szerelték fel a zöldek. A rugóútja 118 mm, szabad magassága pedig 228 mm. Ülésmagassága is jelentősen alacsonyabb, mint a bátyusnak, a kistesó ugyanis 780 mm-es ülésmagassággal lesz elérhető.

Returning 2021 Kawasaki KLX and KX Off-Road Models Announced ...

Kiknek kedvez azonban a KLX140R L? Az alacsonyabb felnőttek lehetnek a célközönsége ennek a motornak. Ülésmagassága 800 mm, a szabad magasságra rádobtak a sima verzióhoz képest még 240 mm-t. Az L betű mit jelent a nevében, kérdezhetitek. Kawáék kreatívan a nagyobb  (larger) kerekekre céloznak ezáltal, ugyanis ez a verzió 406-/482 mm-es taposókkal van felszerelve.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s