A BMW akár már jövőre elhozhatja a radaros tempomatot a motorokba

A tempomat már nem egy ismeretlen fogalom. Eddig az autókban alkalmazták, azonban úgy tűnik, hamarosan is megjelennek. Pár európai brand már kísérletezik vele, leginkább a Bosch közreműködésével.

Az autók világából immáron elérhető lesz a motoros közösség vasaiban is ez az opció, méghozzá nem is olyan sokára, egy európai márkától. A BMW Motorrad ugyanis az első gyártó, mely bejelentette ezt a technológiát a motorkerékpár világban. A vállalat csak „Active Cruise Control” (ACC) névvel illeti, de mi inkább használjuk a radaros tempomat kifejezést.  

A név önmagáért beszél, s elmond sok mindent, melyet magáról a rendszerről és annak működéséről tudni lehet. Egy radar méri fel a motor előtt haladó forgalmat, fontos kiemelni, a mozgó járművek távolságát méri be, s az alapján lő be sebességet, szükség esetén fékez. Na igen, de mekkora ez a távolság? A követési távolság variálható, ami mindenféleképpen pozitívum.

Ámbár a rendszer nem reagál az álló járművekre, tehát azokra ugyanúgy a pilótának kell reagálnia és cselekednie. Az ACC nincs is olyan messze, ugyanis a 2021-es évben a BMW K1600GT is érkezhet ezzel a rendszerrel. Ez egyelőre feltételezés pusztán, várjuk ki a végét.

Ti mit gondoltok a fejlesztésről? Akinek van radaros tempomattal felszerelt autója, mi a tapasztalata? Gondolataitokat írjátok meg a komment szekcióban.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s