Két év alatt a Föld körül! – Honda Monkey verzió

Már az oldalon is volt szó olyan emberről, aki az Északi Sarkot kívánta meghódítani motorral, nem is akármilyen módon. Annak a történetnek a főhőse is felülírta, hogy mit szánnak túrázásra és ő maga mivel ment. Nos, ez jelen esetben sincsen másképpen.

Dude Will Travel 37,000 Miles Around The World On A Honda Monkey

Mert hát ugye, melyikünk fejében fordulna meg az az igencsak merész gondolat, hogy egy alapjáraton városi közlekedésre megtervezett kétkerekűvel járjuk be a nagyvilágot? Mármint, szó szerint.

Lehet, semelyikünknek, ámbár ez nem mondható el a portugáliai André Sousáról, aki egy Honda Monkey nyergében kívánja körbe motorozni a földet, hogy világrekordot állítson fel. Legalábbis, ami azt illeti, még egyet, hiszen a 24 éves motoregér már 2018-ban rekordot döntött, mivel ő utazta leggyorsabban körbe Dél-Amerikát kisköbcentis cirkálóval. A fiatal férfi céljai a kontinentálisról globálisra nőttek, mint láthatjuk. 2020 július 12-én Sousa úgy határozott, hogy gyűjteményéhez még egy rekordot hozzácsap, s ha sikerül, akkor ő lesz az első motoros, aki körbe motorozta a földet egy kisgéppel.

Az út igazán időigényes próbatétel lesz, előre láthatólag két évig fog tartani, 60.000 kilométert kell megtennie, mindezt 50 országon keresztül.

A Monkey kapott pár extrát, mint például pár plusz lámpát, amelyek az ismeretlen terepen segítik a pilóta útját az éjszaka folyamán, illetve úgy felvan pakolva táskákkal és dobozokkal, hogy a csomagszállító rész majdnem van akkora, mint maga a motor. André utazását nyomon követhetitek többek között a Ride That Monkey weboldalon

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s