Egy pilóta, egy LiveWire és 5600 km

Az elektromos motorokkal szemben számtalanszor felhozzák, hogy alkalmatlanok a túrázásra, leginkább a rövid hatótávjuk miatt. Meglehet, hogy így van, azonban ez nem mindenkit érdekel, és ezt a tábort erősíti Felix Stellmaszek, aki egyszerűen eldöntötte: ő márpedig egy Harley-Davidson LiveWire nyergében fogja szelni az utakat Atlantától Kaliforniáig.

Eltökéltséget a COVID-19 által kreált bezártság okozta, végre kiakart szabadulni a négy fal közül, úgyhogy meg is tette. Mindemellett élete álma volt, hogy elmenjen a 66-os Úthoz motorkerékpárral.

Összességében Felix nagyjából 5600 km-t vezette a LiveWire-t. A töltési idővel – egy elektromos motorhoz képest – annyira nem volt problémája, hiszen a LiveWire magába foglal egy DC gyorstöltőt, így teljes töltöttséghez „csupán” 40 percre van szükség. Azért ilyen útra tényleg érdemes a DC gyorstöltő, mert a Level 1-es töltők egész éjszakás időt kívánnak ugyanehhez az eredményhez.

Atlanta – Nashville – St. Louis – Tulsa – Oklahoma City – Amarillo – Santa Fe – Albuquerque – Flagstaff – Prescott – Joshua Tree Nemzeti Park – Los Angeles – Santa Barbara — San Francisco volt az eredeti útvonalterv, mivel ezekben a városokban találhatók gyorstöltő állomások.

Hogy a hatótávot növelje, mindössze egy táskával indult útnak, benne pár elengedhetetlen cuccal, de sem sisakdoboz, sem oldaldoboz nem lehetett a motoron. És ami föltétlen nem maradhatott el, az a PlugShare applikáció, ami a töltőállomásokat jelzi ki világszerte. Ha az ember egy ilyen vas nyergében kel útnak, elengedhetetlen útitárs. Tervei nem úgy alakultak, ahogyan azt eltervezte, ugyanis nem mindegyik töltőállomásnak voltak működő töltői, így újratervezte valamennyi megállóját az applikáció segítségével. Volt olyan alkalom is, mikor az egyik állomásra 3%-os, de egyszer 1%-os töltöttségi szinttel gurult be. Mondhatni, kicentizte.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s