Megugrott a kereslet az elektromos kétkerekűek iránt: pár vállalat megmutatta a bevételét

Sokáig azok a gyártók, akik csak és kifejezetten elektromos kétkerekűek piacra dobásával foglalkoztak, nem nyitották ki könyvecskéiket, melynek lapjain a bevételeik sorakoznak. Most viszont mindössze néhány vállalat megmutatta, hogy miként is jövedelmezett nekik az elmúlt év.

Electric Motorcycle Energica Ego. The first italian all electric motorcycle

Az egyik, ha nem a legfontosabb elektromos kétkerekűeket gyártó, az Energica nemrégiben megosztotta, hogy 2020 első nyolc hónapja és a megrendelések mértéke 200%-al meghaladta az egész 2019-es évi eladásokat, eddigi bevétele az olasz márkának 4,3 millió euró. Ez azt jelenti, hogy per pillanat az Energica megháromszorozhatja bevételét a 2019-es eladásokhoz képest az év végéig.

Az Egyesült Államok legnagyobb, elektromos bringákat gyártó cége, a Rad Power Bikes pedig több, mint háromszorosát kereste eddig idén a tavalyi év eladási összegéhez képest. Ez azt jelenti, hogy 2020-ban 250 millió eurót keresett a vállalat. Kétség sem férhet hozzá, hogy olyan bicajok röpítették ilyen magasságokba az RPB-t, mint például az 1199 dolláros RadRunner, vagy a 999 dolláros RadMission, melyek kisköltségvetésű elektromos bringák. Ezek mellett nem lehet megfeledkezni az 1499 dolláros RadRover-ről sem.

RadRunner review: The first test of Rad Power Bikes' new $1,299 mini-bike  style electric commuter - Electrek
RadRunner

Azonban nem csak a Rad Power Bikes az egyetlen vállalat, amely megmutatta, hogy az elektromos bicajok mekkora bevételeket hoznak nekik. Itt van például a Lectric E-Bikes is, amely ugyan nincsen régóta a piacon, viszont robbanásszerű növekedés következett be a múlt nyár folyamán. A rendkívül sikeres 899 dolláros Lectric XP e-bike az égbe röpítette a bevételeket, egészen 25 millió dollárig, ezzel téve őket egy igen fontos játékossá a piacon.

Lectric XP review: How can a $879 electric fat tire bike be this awesome?
Lectric XP

És ezek pusztán csak azon három gyártó, akik megmutatták a pénztárcájukat, számtalan cég nem engedett betekintést az anyagiakba. Erre a három vállalatra úgy lehet inkább tekintenünk, mint egy hatalmas tortának három, aprócska szeletére. Azonban már ezekből az összegekből is látszik, hogy az elektromos kétkerekűekre – legyen az bringa vagy moci – mekkora igény van.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s