2035-től Kaliforniában csak elektromos jármű lesz megvásárolható, beleértve a salakmotorokat is

A Kaliforniában meghozott döntésről talán már valamennyien hallhattatok, autós oldalak is beszámoltak róla, kifejezetten a négykerekűekre reflektálva. Nos, Kalifornia, amely az elmúlt pár évtizedben a tiszta energia melletti küzdelemben vett részt, most egy elég súlyos lépésre szánta el magát.

road, trail, sport, wheel, bike, rider, vehicle, motorcycle, mud, motocross, drive, action, soil, dust, ride, cross, extreme sport, motorbike, race, competition, sports, racing, motorcyclist, hurry, fast, racer, motorsport, biker, freestyle motocross, motorcycling, bike rider, motorcycle racing, motor sport, off roading, endurocross, dirtbiker

Gavin Newsom kormányzó úgy nyilatkozott, hogy agresszívan fog fellépni a károsanyag kibocsájtás ellen, ezáltal harcolva a világ egyre súlyosbodó éghajlatváltozása ellen, miközben munkahelyeket terem és gazdasági növekedésre ösztönöz.

Más szavakkal ezt úgy is kifejthetjük, miszerint minden gépjármű csak és kizárólag elektromos jármű lehet 2035-től. Ettől az évtől egyedül elektromos teherautók, buszok, autók, motorok lesznek elérhetőek a szalonokban. Fontos hozzátenni, hogy ez a törvény egyedül az új gépjárműveket érinti, ergo akiknek ebben az évben is benzines, dízeles járgányuk lesz, természetesen nem kötelező átállni. Egyszerűen a benzinesek és dízelesek már csak a használt piacon válnak egyedül elérhetővé. Amibe bevallom, kicsit ijesztő belegondolni.

Motorokra nézve mit jelent ez az egész?

Azt, hogy bár eredetileg őket nem érintette volna a szabályozás, most úgy tűnik, mégis fogja. És nem csak azt utcai motorokat, mert még az off-road motorokat is úgy kell majd 2035-től piacra dobni, hogy azok 100%-ban mentesek legyenek a károsanyag kibocsájtástól. Például a Kawasakinak, Hondának, Yamahának van 15 éve megoldást találni a következőre: a KX-et, az RF-et és a YZ-t kivitelezni nullás károsanyag kibocsájtásra.A KTM és a Husqvarna szerencséjére nekik már van opciójuk erre a problémára.

2020 Husqvarna EE 5 Electric Motorcycle First Look | Motorcyclist

15 év hosszú idő, a technológia pedig fenekestől felfordulhat ez idő alatt, így a gyártóknak van elég ideje megoldást találni erre a drasztikus döntésre.

Ti mit szóltok, miként fog alakulni a jövő? S szerintetek a többi államok hasonlóan fognak dönteni az idő előrehaladtával?

Hagyjátok gondolataitokat a komment szekcióban!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s