Elektromos kerékpáron dolgozik a Harley-Davidson

A Harley-Davidson az a fajta motorkerékpár gyártó, akik a létezésük óta leginkább egy műfajban jeleskednek a motoros világban, viszont abban kiemelkedően. Már régóta úgy tűnik, a nagy motorgyártó egyre kintebb csúszik a kétkerekűeket szeretők érdeklődési körén. Talán ez is volt az oka, hogy a Harley-Davidson valami olyat csinált, amire nem gondoltunk volna: elektromos motort. Már az szembe ment a cég karakterével, a mostani prototípus pedig még inkább. Hiszen gondoltátok volna, hogy a Harley majd elektromos kerékpárt fog legyártani?

Ráadásul nem is veszik félvállról a projektet, ugyanis egy igen jelentős csapat lett kijelölve arra a feladatra, hogy piacképessé tegye ezt a könnyűsúlyúnak ígérkező biciklit. A projekt neve Serial 1 Cycle Company, ami egyfajta visszacsengés a legelső Harley-Davidson modellre, ami a Serial Number One nevet viselte több, mint 100 évvel ezelőtt, 1903-ban.

A prototípus dizájnjában helyet kap a retro vonal is, amely a modernség öltönyét viseli. Ezt a fajta dizájnt már több motorkerékpár esetében is láthattuk, és személy szerint úgy vélem, ad egy nem hétköznapi megjelenést az adott darabnak.

Harley-Davidson Serial 1 Cycle Company Electric Bike

A bicikli lelke, az elektromos motor középen helyezkedik el a kétkerekűn, a világítást a vázba integrálták. A megfelelő megállásért a Tektro hidraulikus fékjei a felelősek. A váz ugyan fekete, viszont a kerékgumi az már fehér, amely a klasszikus megjelenést kívánja nyújtani.

Nos, végeredményben elgondolkodtató a projekt. Úgy érződik, mintha a Harley nem akarna már megmaradni annál a vonalnál, amit oly régóta képvisel. Ez jogos, hiszen már Amerikában sem ezek a gépek mennek a legjobban, sőt, épp ellenkezőleg. A 200 köbcentis modellek most kezdenek el igazán elterjedni a kontinensen, és hasonszőrű társaik, amelyek sokkal jobbak városi közlekedésre, mint egy Harley-Davidson. Az igények változnak, a vállalat azonban nem, s az elmúlt évekből láthattuk a más irányba történő lépéseket, például a Baby Harley, a LiveWire, vagy éppen a mostani prototípus.

Ti mit gondoltok, kedves olvasók, sikerül-e a Harley-Davidsonnak elérni olyat változást, amellyel megmentheti önmagát?

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s