Legfurcsább motorszerzetek – Motorokról Röviden 8. rész

Bár sokan támadják az ilyen stílusú motorokat, motorszerzeteket, szerintem állati, hogy pár elborult agyú csávó milyen szörnyetegeket képes teremteni. A mai cikkben pedig ezekről olvashattok röviden!

Monster Motorbike

The Heaviest Motorcycle In The World - Monster Motorbike From Hell Ray  Baumann - YouTube

A lista első darabja egy igazi behemót, egy bitang jószág, amit az autósok biztos nem szorítanának le az útról. Inkább ez a dög menne keresztül rajtuk. A behemót 2008 január 30-án látta meg a napvilágot. 9 méteres hosszával abszolút nem rövid motor, ehhez társul azonban 13 tonnás tömege… Hát igen, a sok por kicsit túl lett tolva, olyan, mint valami szétkokózott testépítő. Ennek a szétporozott, szétszteroidozott dögnek a megalkotója Ray Baumann, aki előszeretettel mutatott be mutatványokat. Hát, ezzel a bestiával egy helyen biztos lehet villantani: a Monster Truck Show-n. Az ausztráliai származású kreátor Detroit Diesel teherautó motorját használta fel eme projekt életre keltésére, hatsebességes Allison automataváltó felvértezésével és egy kétsebességes Eaton differenciálmű átemelésével spékelt meg. Ez utóbbi biztosította a masszív lánchajtást, amely az egy méter széles hátsó kereket forgatta meg.

Steampunk Scooter

A következő mestermű Arthur Van Poppel kezei közül került ki. A legjobban arra emlékeztet – kicsit talán bizarr – alkotása, mintha egy tengeralattjáró pajzánkodott volna egy szerencsétlen robogóval, a szerelemgyermek meg ez itt lett volna. Ráadásul még koncertezni is lehet vele, van itt gitár is, meg erősítő is, szóval aki akar egy metálkoncertet az úton, annak adott a lehetőség, hogy gitárszólós legyen. Az aranyhatású burkolat adja a steampunk feelinget, ami igazán jól mutatkozik. Látható itt még több elem is, ezek javarészt a csicsázás és a cicomázás érdekében vannak jelen, viszont valljuk be: valami kurva jól néznek ki. Bizonyára a Steampunk Scooter is utálójára akad, mint minden nem hétköznapi járgány, de ez a guruló tengeralattjáró-zenedoboz nagyon állati!

Skyrider One

Skyrider One - Very First Flight of the Electric Scooter & Paraglider -  YouTube

Egy német fizikus áll a Skyrider One mögött, aki elkészített egy robogót, amely képes repülni! Na, nyilván ehhez külső beavatkozás is szükségeltetik, szóval elég termetes propellerek csücsülnek hátul. Thomas Senkel mindössze 46 perc alatt kerülte meg a prototípussal a Kanári-Szigeteket, ami nem egy rossz teljesítmény – bár igaz, mi igaz, viszonyítási alap nincsen. A robogóban összesen kettő motor található. Az egyik, ami 8 lóerőt présel ki magából, a hátsó kereket hajtja, míg a másik, ami 17 pacis, a már említett, hátul pöffeszkedő propellereket pörgeti meg. A hatótáv a levegőben 120 km, maximális sebessége pedig 60 km/óra. Emellett baromi könnyű is, 108 kg. Az ernyő elengedhetetlen kelléke a mutatványnak, természetesen ennek hiánya nélkül csúnya véget érne a játék. Vagy inkább el sem kezdődne?

Warhorse

Monowheel motorcycle 'Warhorse': One wheeled wonder! - CarBikeTech

A Warhorse nem véletlen kapta azt a nevet, amit. 2015-ben rekorddöntő gépnek számított az egykerekű száguldozó, mivel maximális végsebessége baromi pontosan 98,464 km/óra volt. Az más kérdés, hogy szerintem nem sokan mernének vállalkozni a rekord felállítására egy ilyen egykerekű jószággal. Már eleve az komoly feladatnak bizonyult, hogy ne veszítse el a pilóta az egyensúlyát, hát még rekordot is dönteni… Értitek. A rekorddöntésre az elvingtoni repülőtéren került sor az Egyesült Királyság északi részén. A csapat a mai napig dolgozik agysorvasztó vasakon, szóval néha érdemes feléjük vetni egy pillantást, hogy éppen milyen őrültséget találnak ki.

Jaguar

Jaguar super bike | Motorcycle design, Motorcycle, Motorbikes

A Jaguár sziluettje, ahogyan ül, vagy mit csinál rajta a kedves kolléga, egy valamire emlékeztet:” bazdmeg, mindjárt lecsúszok!” Barend Hemmes kezeinek munkájából született a Jaguár dizájnja, és a MassowDesign keltette életre ezt a szörnyeteget. 1200 köbcentis, léghűtéses Buell S3 erőforrás biztosítja, hogy a préda ne meneküljön el, s kiapadhatatlan erővel vegye üldözőbe. A pilóta komfortérzete első ránézésre nem tűnik valami biztatónak, én azért kíváncsiságból felülnék, vagy inkább felfeküdnék rá. Ami miatt ilyen erős lesz a kisugárzása a motornak a dizájnt illetően, az a fényes ébenlakk, amit Nightshadow-nak hívnak. A nem mindennapi üléspozíciónak és más érdekes aerodinamikai tulajdonságoknak hála 80 km/óra a végsebessége. Ja igen, és kint fixen ki lehet vele menni utcára, nem fog szólni érte a rendőr. Azért ha egy ilyen feltűnne egy elhagyatott útszakaszon mögöttem, nem tudnám, mit gondoljak először.

Tower Trike

If Trikes Are Bikes, then This is News - Motorcycle.com News

A Tower Trike Jim Gesto fuvaros elméjéből kipattant kreáció. Ennek a monstrumnak a megszületéséhez egy fontos gondolat járult hozzá, ez pedig nem más volt, mint a motorosok kiszolgáltatottsága az autósokkal szemben. Gesto, aki évek óta kamionsofőr volt, mikor megalkotta fejében a Tower Trike gondolatát, számtalan motor balesetet látott, s arra jutott, mennyivel jobb volna egy kevésbé veszélyes járgány! Hát, bár nem nézem ki belőle valahogyan, de elég durva cuccot szívhatott, mert a Tower Trike mintha kicsit túl jól megfelelne az elvárásoknak. 5 tonna, 302 literes a tankja, de hát ekkora tömeghez kell is dízel, ami hajtsa. Hát, ahogyan a listaindítót, úgy ezt a gépezetet sem tarolnák le az útról. Maximum ha összeakaszkodna egy Monster Motorbike és egy Tower Trike. A behemótra rendelések is érkeztek, és Gesto abban reménykedett, hogy képes lesz 1000 darabbal indítani.

Alien motor

Alien Motorcycle | DudeIWantThat.com

A listazáró pedig némelyikünk gyerekkorának szörnyetege. Pontosabban egy motor, ami a xenomorph alakját veszi fel, ettől hozva parát a közeli, vagy távoli szemlélőre. Szerintem megegyezhetünk abban, hogy az Alien franchise új részei nem tündökölnek a régi részektől elkülönítve sem, de azért ez a dizájn eléggé beszaratósra és baromi jóra sikerült! Roongrojna Sangwongprisarn nem csak fémmegmunkálással foglalkozik, hanem egyben művész is. Mesteri módon ötvözte az Alient és a Predatort kétkerekűekké, miközben régi motor és autó alkatrészeket használt fel. Az alkotó nem dolgozott azonban egyedül, mivel a 4 Ko Art Shop stúdióin keresztül folytak a munkálatok Bangokban. És, ha még szem előtt szeretnénk tartani a környezettudatosságát, akkor föltétlen meg kell említeni, hogy teremtményeivel egyben újra hasznosította a régi autókat, motorokat, amelyek sokkal rosszabb helyre kerültek volna.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s