Szeretnéd megtervezni a saját elektromos motorod? A Curtiss erre ad lehetőséget!

Minderre pedig online van lehetőség, természetesen. És bár határai vannak – ergo senki nem tud majd robogókerekekkel cruisert tervezni -, de abszolút nem rossz gondolat.

Curtiss unleashes Hades, a 217-horsepower electric "expression of  minimalism"
Még mindig egy gigantikus hadd ne mondjam mire emlékeztet a Hades aksija…

2017-ben a Confederate Motors (ami mai nevén Curtiss Motorcycles) igen komoly pálforduláson ment át, amikor ugyanis a V-s cruiserek világából átpöfögtek az elektromos cruiserek bűnbandájába, amiket az utcán járó benzines vadak leköpnek csak azért, mert nem hangos és mert nincsen benzinillata (igazából ha leöntöd, már lesz). A Curtiss nevét adta, és az elektromos mocik Sötét Oldaláról (egyeseknek) szinte Dark Sidiousként ismert Zeroval együtt dolgoznak. Az első alany a Curtiss One, amelyen a vásárlók alakíthatnak, tervezgethetnek, ahogyan nekik jól esik.

1575-ös, vagy 1625-ös tengelytávval érkezik, míg a villaszög lehet 27, vagy 31 fokos. Az ülésmagassága és szabadmagassága az utóbbi paraméter függvénye, de a maximális ülésmagasság 737 mm, míg a szabadmagassága pedig 152 mm környékére tehető. a 193 kg-os tömegének megállítását pedig a Beringer Aerotech féknyergek szponzorálják. Ja igen, és még hozzácsapnak elöl-hátulra prémium minőségű Race Tech rugóstagot. Jó, jó, szép is, jó is, de mennyire van kigyúrva? Ez az elektromos cruiser “bringa” 120 szilaj paripát fog be, 200 Nm nyomaték babusgató társaságában. És mi “píz”? Hát, dollárból átváltva, a per pillanatnyi árfolyam szerint röpke 24 misi boldog tulajdonosának kell lennünk, ha szeretnénk egy ilyet.

Curtiss One - Design
Csak egy sziluett, semmi több.

Most, hogy mindannyian feltörtük a malacperselyt és bölcsen megállapítottuk, hogy jobb szemet hunyni a vásárlás gondolata fölött, nézzük meg, hogy mégis mit enged a Curtiss a motoron változtatni. Engedi a tengelytávot, egyszemélyes, vagy kétszemélyes ülést szeretnénk, na meg a színeket variálhatunk egy keveset. A vásárlók emellett szórakozhatnak a rugóstagok rugóinak színével, anodizált lehet az aksi borítása, a színén is variálhatunk, kereket is választhatunk, dizájncsíkokat is nézhetünk mellé, különböző színben. Ja igen, és a legjobb a végére maradt: kétfajta modellben lesz elérhető, az egyik a 2021-es Glen H. Curtiss Founders Edition, a másik pedig a 2022-es Curtis One. Ha a 24 milla sok volt, akkor ideje elmorzsolni egy újabb könnycseppet, hiszen a mindössze 15 példányszámban elkészülő motor 34 millió forintba kerül (ideje eladni a házat..). Viszont, maga a Curtiss One sem egy tömeggyártási termék a maga 100 darabos darabszámával.

Így néz ki például a Founders Edition tervezője a cég weboldalán. Rongyos 30.000 dolláros előleg kell csupán.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s