Mi lesz, ha találkozik Guy Martin és 1200 lóerő?

A válasz annyira egyszerű, mint az 1+1-re.

Guy Martin, avagy Iron Man, egy igencsak ismert karakter. Korábban az Isle of Man TT-n versenyzett, szóval a sebesség mondhatni, régi barátja a férfinak. Többször is bebizonyította, hogy szívesen játszik a gyorsasággal, elég csak a turbós Hayabusájával végrehajtott sebességrekordokra gondolni.

Hát na… Nem kicsi.

Legújabb elmebeteg agymenéseként Guy Martin 643 km/órás sebességrekordot kíván elérni. Ehhez a vérfagyasztó tempóhoz pedig a brit mérnök, Alex Macfadzean és a korábbi versenyző Bernie Toleman áll rendelkezésére, akiknek hála születhetett meg a kicsit több, mint 9 méter hosszú motorkerékpár, aminek a lelke egy Rolls-Royce Gem-42 Turbine, mely az egyik Westland Lynx katonai helikopterből lett átszerelve.

Készül a szörny.

Az aerodinamikával kapcsolatos melókra fektetnek most már nagy hangsúlyt, még mielőtt az első, 321 km/órás (200 mérföld/óra) tesztre vinnék a bestiát. A nagy álom pedig a 2010-es rekord megdöntése, amikor ugyanis Rocky Robinson 605 km/órás sebességgel ment az 1000 lóerős Busájával. A 643 km/óra (400 mérföld/óra) szép kis kerek szám volna a rekorddöntésre. Meg na, valljuk be, amúgy is.

Én nem tudnék ilyen nyugodtan ülni benne.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s