A leggyorsabb elektromos háromkerekű készül az Arcimoto és a Lighting Motorcycles partnerségében

Már-már költői kérdés, hogy mi történik abban az esetben, amikor társul egy háromkerekűek világában igazán otthonosan mozgó cég egy olyan vállalattal, ami a sebességrekordok földjén villantott.

Nem egy olyan építésű háromkerekű, mint amire elsőre gondolnánk

A válasz egyben a Tilting Motor Works munkájában is rejlik, a TRiO kitben, ami a legnépszerűbb átalakítócsomag, melyet túramotoroknál használnak, hogy háromkerekűvé alakítsák át őket. Ennek a technológiának az a lényege, hogy a háromkerekű motorokat ugyanolyan természetességgel lehessen dönteni, mint a motorkerékpárokat. Bizonyos esetben ugyanis a kormány elfordításával fordulnak az első kerekek is, nem pedig a pilóta dönt. Emellett stabilitást ad a háromkerekűnek, így lábletétel nélkül tud egyensúlyozni a pilóta, ha megáll.

A Lighting Motorcycles LS-218 modellje 160-ról 241 km/órára pusztán 2 másodperc alatt gyorsul

Mindegyik Arcimoto modell a nem dönthető háromkerekűek táborát erősíti, ettől függetlenül motorozhatóak, csak furcsa az irányításuk. A fentebb említett kitet nem is használták sebességrekord döntésére, egészen mostanáig. Az átalakítócsomaggal és a két vállalat partnerségével hamarosan akár megszülethet a leggyorsabb háromkerekű is.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s