30.000 fontba fog kerülni ez a kétütemű, V2-es café racer

A motorozás drága hobbi, és sokan vannak, akik mélyen a zsebükbe nyúlnak azért, hogy egy nagyon komoly gépre szert tehessenek. Ámbár, van egy olyan sanda gyanúm, hogy aki erre a vasra beruház, az nem motorozni akar vele. És nem feltétlen csak azért, mert drága.

The bike has been created by a former CCM designer

A tervező Chris Ratcliffe érti a dolgát, 10 évig dolgozott a CCM-nél, és a Bolton dizájnerei és mérnökei az ő vezetésével dolgoztak a 450-es Advanture és a Spitfire család motorjain, mielőtt távozott, hogy megalkossa utolsó alkotását. Új cégje, a Langen Motorcycles piacra tervez dobni egy limitált számban érkező motorkerékpárt a következő év folyamán. Chris motivációját a tisztaság, a teljesítmény és a régimódi stílus motiválja, modern technológiával. A teljesítmény pedig nem máshonnan eredeztethető részben, mint a saját TZR125-ös gépére. Egyúttal édesapja is inspirálta.

Chris nyilatkozatában elmondta, hogy az elektromos motorok jövetelével számára ez az alkotás az utolsó hattyúdal a kétütemű motorok felé, mely pontosan egy könnyűsúlyú café racer.

A side view of the Langen 250 two-stroke engine

A tervezett specifikációk alapján a kétütemű, 250 köbcentis Vins Motors erőforrás nem lesz lóerőszegény, ugyanis a Chris állítása alapján a gép 80 lóerő leadására lesz képes, ezt pedig még alaposan megfűszerezi a mindössze 115 kg-os tömege. A pillesúlyt a prémium felfüggesztéssel, fékekkel és a kézzel készített alumíniumcső vázzal éri el. 43 mm-es Öhlins villák és iker K-Tech lengéscsillapítók üzemelnek a motor alatt, természetesen a lengéscsillapítók teljesen testre szabhatók

Mindeme prémium felszereléseknek azonban megvan az ára, ugyanis a limitált példányszámban készülő gépeknek darabjáért 30.000 fontot, azaz valamennyivel több, mint 11 millió forintot kérnek, a jelenlegi árfolyam szerint. Bár elég combos az ár, bőven akadnak ennyiért gépek, hogyne akadnának, viszont tekintettel arra, hogy mennyire kevés darab fog elkészülni belőle, a leendő vásárlók inkább gyűjtői darabnak fogják megvásárolni, mintsem mindennapi használatra, legalábbis szubjektív véleményem szerint. Pedig az ereje megvolna hozzá.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s