Mindent a sebességrekordért!

Ha arra gondolok, hogy mindent, akkor úgy értem, hogy tényleg mindent beleadnak, ami a rekorddöntéshez kell. Nem számít a kinézet, csak végezze el a dolgát.

402 km/órás végsebesség a cél

A White Motorcycle Concepts egy brit cég, amely nemrég felfedte azt a projektet, amellyel világrekordot kívánnak felállítani a következő év folyamán. Rob White, aki a cég alapítója és 24 éves motorsportmúlttal rendelkezik, már két éve dolgozik a WMC250EV projekten, amelyet forradalmi aerodinamikával kíván megalkotni.

Rob White tests the aerodynamics of his bike at Mira
Rob White tesztel a Mirában

Ezt pedig az üléspozíció megvariálásával éri el, legalábbis részben. Szó, mi szó, marhára nem lehet kényelmes ez a motorkerékpár, viszont nem is a kényelem itt az elsődleges, hanem hogy menjen. Méghozzá gyorsan. A másik, ami jelentős mértékben növeli a kedvező aerodinamikát, az a jókora, “V-Air”-nek hívott légelvezető csatorna, ami átmegy a motoron, és a pilóta alatt húzódik. A fejlesztés nem maradt el eredménytelenül, ugyanis mind szimulációs tesztelés során, mind pedig a Mira szélcsatornájában tesztelve arra az eredményre jutottak, hogy 70%-al javult a széllel szembeni ellenállása a legaerodinamikusabb motorokhoz képest.

WMC250EV front view
Na, itt azért van hol elmenni a menetszélnek!

A koncepció nevében a 250 az a 250 mérföld/órára asszociál, ez az a sebességrekord, amit Rob White megszeretne dönteni, ezáltal lépnének Max Biaggi és a Voxan nyomdokaiba.

Electric fuel power
WMC250EV rear
Rob White poses with the WMC250EV
Rob White és teremtménye
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s