Felvillanyozódott jövő: 2050-re szén-dioxid semlegességet szeretne elérni a Yamaha Motor

Miután az Európai Unió és az Egyesült Királyság 2035-től teljes mértékben bekívánja szüntetni belsőégésű motorok szalonba kerülését, újonnan megjelent gépek értékesítését, a Yamaha felülvizsgálta az “Environmental Plan” pontjait.

A 2018-ban született terv újragondolásával és annak kivitelezésével kívánják Yamaháék elérni 2050-re a teljes szén-dioxid semlegességet, amelynek tervezett folyamatát kettő diagram is bemutatja. Mint ahogyan a diagramokon is látható, az első a termékek életciklusa alatti káros anyag kibocsájtásának csökkenési mértékét hivatott szemléltetni, a második pedig a termékeken kívül eső CO2 emisszió százalékos redukálódását mutatja.

Az első két nagyobb csökkentésre vonatkozó dátumok, 2030 és 2035, pont az a két év, ami ahogyan az Európai Uniónak, úgy az Egyesült Királyságnak is kulcsfontosságúak a szintén 2050-re kitűzött teljes szén-dioxid semlegesség elérésével kapcsolatos tervében.

Hogy milyenek lesznek a jövő Yamahái? A mostani helyzetből kár ítélkezni és előre temetni. Szubjektív véleményem szerint nem a Yamaha lesz az utolsó gyártó, aki ilyen célt tűz ki maga elé (és igazság szerint nem is ők az elsők, hiszen a Honda már előbb bejelentette, 2040-ig szeretné elérni, hogy csak elektromos motorokat dobjanak piacra).

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s